09/11/15 13:26
(http://pik.bg)

НАТФИЗ прие 194 първокурсници

НАТФИЗ прие 194 първокурсници

Приключиха изпитните дни - напрегнати и динамични, за всички участници. 24 комисии, формирани от преподавателите на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ поеха отговорността за избора „Чии съдби да променят?!“.

Явиха се над 600 кандидати, които бяха търпеливо и внимателно гледани, слушани, наблюдавани, окуражавани, а понякога и успокоявани. 600 момчета и момичета се възползваха възможността да разберат „Кои са?“ и „Какво могат?“.

147 се оказаха достатъчно подготвени, смели и талантливи, за да прекрачат първото изпитание по пътя си. Предстоят им четири години, в които ще получат най-доброто образование, най-всеотдайната помощ, най-взискателната и безкомпромисна грижа на учителите си, съобщиха от НАТФИЗ.
40 от тях ще бъдат обучавани в класовете на проф. Атанас Атанасов и проф. Иван Добчев – „Актьорство за драматичен театър“. 23 са момичетата и момчетата в класа на доц. Майя Енчева – „Актьорство за куклен театър“. Доц. д-р Мира Каланова ще поведе „Сценичен и екранен дизайн“, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи „Театър на движението – Танцов театър“. Проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат първокурсниците в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.

47 са избралите и одобрени да продължат и развият професионалната си квалификация в следваща степен – „магистър“, сред тях са и първите възпитаници на новата за Академията специалност „Естетика на приложната фотография“. Всички 194 изпълнени с възторг и надежди млади мъже и жени ще получат студентските си книжки на официалната церемония за откриването на учебната година. Първа за тях, поредна за останалите 600 учащи в НАТФИЗ и 67 за Академията.

На 15 септември в 10.00 часа залата на Учебен драматичен театър ще се изпълни с вълнение… Да пожелаем на добър час на онези, които вече знаят и на онези, които скоро ще научат, че им предстои да се превърнат в хората, които ще проправят пътя на съвременната българската култура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване