09/11/15 16:58
(http://pik.bg)

Павлова: Последната програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия е одобрена

Павлова: Последната програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия е одобрена

Бъдете градски мечтатели, за да можете заедно с нашата подкрепа да преобразите още градовете си и те да бъдат още по-прекрасни места за живеене. Това заяви по време на конференцията „Българските общини 2020” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Независимо, че в момента сме в условия на започваща предизборна кампания, МРРБ и аз като министър ще работят с всеки кмет, независимо от партията, от която ще бъде подкрепен. МРРБ винаги е било министерството на кметовете, така че ще продължим да го правим заедно, както досега”, обеща Павлова на кметовете на конференцията.

„За изминалите 7 години инвестициите от 3,5 млрд.лв., които заедно успяхме да инвестираме за подобряване инфраструктурата, показаха ефекта, смисъла и възможностите, които дават европейските фондове. Вече е в ход новата ОПРР, но и възможностите и доверието, които дава”, заяви министърът на благоустройството. Тя заяви на кметовете, че вече те не са просто бенефициенти по европрограмите, а партньори в работата. Павлова подчерта и значението на Програмите за трансгранично сътрудничество.

„Добрата новина е, че последната програма за трансгранично сътрудничество с България – Сърбия е одобрена, освен програмите с Македония, Турция, и Гърция. По тези програми за инвестиции на общините са отделени 1 млрд. лв. Повече от проектите, които ще се финансират, да се реализират в рамките на България и ефектът ще бъде видим с по-голям обхват на територията на България. Добавяйки водната реформа, трябва да продължим усилията по енергийната ефективност, добави Лиляна Павлова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване