09/11/15 08:24
(http://pik.bg)

Ромите плашат с масов протест на жълтите павета, призоваха и българи да се включат към тях

Ромите плашат с масов протест на жълтите павета, призоваха и българи да се включат към тях

Ромите в Гърмен излизат на протест днес срещу събарянето на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“. Пред „Фокус“ общинския кмет Минка Капитанова съобщи, че е забранено ромите да протестират пред сградата на Община Гърмен. По думите на Капитанова те имат право да протестират пред социалния център, който се намира в махалата, защото от общинското ръководство се опасяват от създаване на сблъсъци с местното население, както и за нарушаване на обществения мир. Ромите са поискали протестът им да започне от 11.00 и да продължи до 13.00 часа. Намеренията на протестиращите са след подготвяното от тях шествие да достигнат пред сградата на Общинска администрация. 

Председателят на ромската общност в Гърмен заяви пред Би Ти Ви, че, ако няма ефект от действията, следващата стъпка е протест на жълтите павета, в който ще се включат "всички пострадали роми от цяла България". Той призова и всички българи, които имат желание, да се включат в протеста.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване