09/11/15 08:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Съдът ще гледа искането на акушерката Емилия Ковачева да излезе от ареста


Софийски градски съд (СГС) ще разгледа днес мярката за неотклонение на Емилия Ковачева. Акушерката, която беше обвинена в побой над четири дневно бебе в болница "Софиямед" е в ареста от средата на април.

Съдът вече веднъж отказа да смени мярката й.

Ковачева е обвинена в опит за убийство на новороденото момиченце, но срещу нея все още няма внесен обвинителен акт. В началото на месец юли от Софийска градска прокуратура съобщиха, че разследването по случая продължава.   

Според защитата й няма данни обвинението да бъде - опит за убийство, поради липсата на умисъл за това престъпление. Ковачева е удряла бебето, за да се успокои. Адвокатът й дори обвини и прокуратурата, че се е повлияла от медиен натиск, подари което се е стигнало до по – тежкото обвинение.  Съгласно това обвинение може да последва наказание от 15 до 20 години затвор, както и доживотна присъда с или без право на замяна. 

Случаят провокира протест пред Съдебната палата през май, когато родители поискаха Ковачева да получи най – тежкото наказание. Тогава те поискаха засилен контрол над болниците и майките да не бъдат отделяни от бебетата си от момента на раждането.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване