09/11/15 17:19
(http://pik.bg)

Танева: ОП „Развитие на селските райони” приключва в края на годината

Танева: ОП „Развитие на селските райони” приключва в края на годината

ОП „Развитие на селските райони” приключва в края на годината. Общините, които са допустими по нея за отиващия си програмен период имат 1442 сключени договора на стойност 1, 9 млрд. лв. Това заяви по време на конференцията „Българските общини 2020” министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

От тези договори са изпълнени 592 договора, за които е изплатена субсидия на стойност 671 млн. лв. Останалите договори са в период на изпълнение, стана ясно от думите на Танева. „Вашият успех по изпълнение на оставащите договори ще бъде успех на държавата. Ръководството на ДФ Земеделие прави регулярни срещи с кметовете, чийто общини още не са приключили договорите.

По повод годишното събиране МЗХ и ДФ "Земеделие" решили да дадат глътка въздух на общините”, каза Танева. Глътката въздух ще се състои в това, че ще бъде удължен срокът за изпълнение и за подаване на заявки за плащания по ОП „Развитие на селските райони” до 15 октомври 2015 г. Това ще важи за договорите, чиито срок за изпълнение е 15 септември тази година. За договори, чийто срок е изтекъл, това няма да важи. От началото на мандата Десислава Танева увери, че работи по темата с разпределението на постоянно затревените площи, пасища и вади за животновъди. Тя припомни, че преди лятната си ваканция парламентът е приел изменения в Закона за собствеността, за да се внесе яснота.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване