09/11/15 06:35
(http://pik.bg)

Трима министри откриват конференция за сигурността в Югоизточна Европа

Трима министри откриват конференция за сигурността в Югоизточна Европа

Предизвикателствата в сектор „Сигурност” ще са акцентът на XII Международна конференция "Сигурността в Югоизточна Европа" – „Новата геополитическа динамика”. Инициативата стартира със замисъла ежегодно да отбелязва трагичните събития, свързани с атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 година. С нея страната ни не само за пореден път показва своята съпричастност към случилото се тогава, но и потвърждава ролята на България като ключов фактор за стабилността и сигурността на Балканите и в Югоизточна Европа. Форумът си поставя задачата да насочи вниманието и да засили отговорността на държавните институции, местната власт, медиите и обществото за ефективно противодействие на международния тероризъм и другите предизвикателства пред сигурността на гражданите и бизнеса. Форумът ще се състои на 11 септември в Интер Експо Център.

На събитието ще участват министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на икономиката и енергетиката Теменужка Петкова. Особено важни ще бъдат докладите, свързани с актуалните теми за миграцията и силната бежанска вълна. Заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев ще представи доклад на тема „Радикализация и тероризъм – заплахата”. Директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Антонио Ангелов ще изнесе доклад на тема „Гранични системи за сигурност в отговор на нарастващия миграционен натиск“. А директорът на дирекция „Миграция“ в Министерството на вътрешните работи ще говори по темата „Връщането – основен инструмент за противодействие на незаконната миграция”. Други основни теми ще бъдат въпросите за тероризма и защитата при бедствия и аварии, опазването на критичната инфраструктура. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване