09/12/15 06:41
(http://www.klassa.bg/)

Audi направи най-спортната лимузина

 Германските автомобилни гиганти се надпреварват да правят все по-бързи и по-луксозни седани. Най-новото предизвикателство на четири колела идва от Audi с новия флагман S8 plus. Седанът предизвиква удивление със своя огромен и гласовит V8 битурбо бензинов двигател 4.0 TFSI, който достига мощност от 605 к.с. и отдава максимален въртящ момент от 700 Нм, а за кратко време с функцията overboost тягата достига до 750 Нм. С помощта на увеличената с 85 к.с. мощност спрямо стандартния модел S8, големият спортен седан се ускорява от 0 до 100 км/ч. за 3,8 секунди, а ограничената му по електронен път до 250 км/ч. максимална скорост по желание може да бъде увеличена на 305 км/ч. С тези впечатляващи динамични показатели новото Audi S8 plus ще надбяга дори расови спортисти и слага короната на най-спортният луксозен седан в света. Така новият върхов модел засилва позициите на марката в сегмента на елитните седани от висшия клас. Мощността на двигателя 4.0 TFSI е променена с увеличаване на оборотите и налягането на принудително пълнене, през измененията в изпускателните клапани до геометрията на турбокомпресорите. Силовият поток от V8 агрегата с увеличена мощност преминава през 8-степенната трансмисия Tiptronic, през системата за двойно предаване Quattro и спортния диференциал. Сред най-блестящите страни на ходовата част са адаптивното спортно въздушно окачване и динамичната кормилна уредба, настроени за Audi S8 plus. Едно от предимствата на големия спортен седан е леката конструкция. Каросерията е изградена почти изцяло от алуминий и тежи само 231 кг, което е най-добра стойност сред всички конкуренти. Серийно за S8 plus се предлагат специалните 21-цолови джанти и гуми с размер 275/35 R21. Динамичният пакет включва карбоново-керамични спирачки и спортна изпускателна уредба. Тя придава на S8 plus неподражаемо спортна акустика.

 

Новото Audi S8 plus разкрива своята позиция на върхов спортен модел в голямата серия на марката чрез различни детайли от дизайна си. Радиаторната решетка и двойните ребра са издържани в блестящо черно, а решетките със структура тип пчелна пита в страничните отвори за въздух и пред радиатора са в матово черно. Декоративните лайсни при страничните прозорци и в задната част също блестят в черно. На задния капак е поставен спойлер, лакиран в цвета на автомобила, който по желание може да е изпълнен и от карбон. Двойната спортна изпускателна уредба завършва с по две овални черни крайни тръби в двата края. Боядисаните в цвета на автомобила корпуси на страничните огледала се предлагат алтернативно и с блестящ черен лак или карбон. За S8 plus се предлага сребрист лак с матов ефект Floret silver и всички цветове за гамата на S8. Светлините са серийно с матрична LED технология и динамични мигачи. Прецизните дълги светлини са разделени на по 25 светодиода за всеки блок.

 

Интериорът на Audi S8 plus глези с черна естествена кожа, зашита с червени контрастни шевове. Таванът и задният рафт са покрити с черна алкантара. Черен пиано лак украсява лоста на трансмисията Tiptronic и централната конзола. Кръглите контролни уреди са със сив циферблат, бели стрелки с динамичен ход и надпис S8 в оборотомера. Педалите и опората за левия крак блестят с неръждаема стомана, червен пръстен украсява стартовия бутон, а табелка S8 има на спортния волан с три спици. Новото Audi S8 plus разполага с богато серийно оборудване, включващо пакет от последните асистиращи системи, 4-зонов комфортен климатроник, музикална уредба Bose и система MMI Navigation plus, включваща серийно MMI touch. От края на ноември новото Audi S8 ще се предлага с базова цена от 145 200 евро за Германия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване