09/12/15 10:41
(http://pik.bg)

Авиобазата в Крумово разполагала с подготвени пилоти за всякакви метеорологични условия

Авиобазата в Крумово разполагала с подготвени пилоти за всякакви метеорологични условия

24-та Авиобаза в Крумово разполага с подготвени в пълен обем пилоти за всякакви метеорологични условия. Това каза в предаването „Метроном” на Радио „Фокус” – Пловдив бригаден генерал Петьо Мирчев, командир на 24-та Авиационна база в Крумово. По думите му, нивото на подготовка на всеки пилот е различно. Има пилоти, които са подготвени да изпълняват мисии само през деня, други са подготвени да изпълняват тези мисии и през деня, и през нощта. „В момента имаме на служба в базата 9 жени пилоти, като те се справят доста добре в качеството си на пилоти в състава на екипажа. Опитваме се доколкото ни позволяват ограничените ресурси да подготвяме и нови пилоти”, посочи Мирчев. По думите му, обучението на летателния състав преминава през три основни етапа – придобиване на първоначална подготовка по техника на пилотиране и навигация, подготовка за различни видове мисии и усъвършенстването за изпълнението на тези мисии.

„Подготовката на пилота е доста дълъг и трудоемък процес, който изисква значителен човешки и авиационен ресурс. Пилот не се става просто от ден до пладне. Самият процес трае 3-4 години, за да може този пилот да се изгради и да придобие необходимите способности”, каза още командирът на 24-та Авиобаза в Крумово. Според него към днешна дата има достатъчно инструктори. „За един пилот няма понятие като „реликва”, ако летателния апарат е годен за летене. Реликва ли е Ми-17, при положение какво успя да свърши този тип вертолет при борбата с овладяването на многобройните горски пожари? Реликва ли е Ми-24? Това е един вертолет, който се е доказал като единствен по рода си. И това той го прави повече от 40 години в близо повече от 40 държави”, коментира Мирчев. Той добави, че в средата на октомври се очаква първия вертолет след капиталовъзстановителния ремонт да пристигне в базата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване