09/12/15 13:02
(http://pik.bg)

Засилваме сътрудничеството по професионално обучение с провинция Баден-Вюртемберг

Засилваме сътрудничеството по професионално обучение с провинция Баден-Вюртемберг

Страната ни ще засили сътрудничеството си с германската федерална провинция Баден-Вюртемберг в областта на професионалното обучение.

Това стана ясно след подписаното Писмо за намерение за партньорство в тази сфера от заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министъра за Бундесрата, Европа и международните въпроси на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг Петер Фридрих, съобщиха от МТСП. Документът предвижда сътрудничество в дуалното обучение и по-специално при предоставяне на професионална подготовка за упражняване на дейности в социалната сфера.

Специално внимание се отделя и за обучения, свързани с предоставянето на професионални грижи за възрастни хора и хора с увреждания. Усилията на двете страни по Писмото за намерение ще бъдат съсредоточени и в насърчаване на професионалното обучение и допълнителната квалификация на преподаватели и ръководни кадри в областта на дуалното обучение. МТСП и германската федерална провинция планират да си сътрудничат тясно и в контекста на по-нататъшното развитие на партньорството в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав.

Заместник-министър Лазаров информира своя колега за идеите и предложенията на министър Калфин за развиване на дуалното обучение в България. Комисията по бюджет към Народното събрание подкрепи единодушно промените в Закона за насърчаване на заетостта, които дават възможност за субсидиране на работодатели за всяко разкрито работно място за дуално обучение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване