09/12/15 12:16
(http://pik.bg)

Кунева се отбранява: Европейските посланиците имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията

Кунева се отбранява: Европейските посланиците имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията

Европейските посланици имат своето място при обсъждането на закона за антикорупцията. Това каза във Велико Търново вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева, предаде "Фокус". Тя подчерта, че в момента България и Румъния са в режим на мониторинг по правосъдие и вътрешен ред. В този мониторинг участват държавите членки на Европейския съюз.

„Само след няколко месеца държавите членки, техните представители в Брюксел, ще говорят по оценка как България се справя в областите правосъдие и антикорупция. Естествено те ще питат посланиците си в страната и ще вземат предвид тяхното мнение. Както виждате, нито една европейска страна не премълчава, когато нещо се случва – било то в Унгария с бежанците, било то при други проблеми в Италия и т.н.”, посочи Кунева. Тя допълни, че освен това Европейската комисия налага санкции на всички държави членки, които нарушават законодателството.

„Идеята, че се случва нещо безпрецедентно, когато реагират посланици, е вярна, само дотолкова, доколкото наистина да излизат европейски посланици и да казват: „Направете нужното за борбата с корупцията”. Това е рядко срещано, но е рядко срещано, защото държавите сами припознават своята лидерска роля”, допълни вицепремиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване