09/12/15 11:14
(http://www.dnevnik.bg/)

Планира се поставянето на стационарни камери на местата с най-много катастрофи


МВР има намерение да постави стационарни камери на всички места, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция на националната полиция в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Към днешна дата са загинали 33 човека повече в сравнение с миналата година. Усилията, които полагаме, са на предела на възможностите. Контрол се осъществява постоянно", заяви Рановски.

Той обясни, че по един екип на "Пътна полиция" се изкарва за цяла област, с 5-часова смяна. "Можете ли да си представите, че един екип може да обслужи област като Видин или Добрич, защото при пътнотранспортно произшествие този екип отива на мястото на инцидента, а през това време няма никакъв контрол", посочи комисар Рановски.

"Средства за безопасност на движението има и могат да се намерят. Трябва обаче да се реализира обществена поръчка – идват различни фирми, започват обжалвания един срещу друг. Този проект, през годините, е започван много пъти, но не е финализиран", уточни комисар Рановски.

"Към момента има работна група, има проект, който е правен през годините, за 174 стационарни камери. Искаме да сложим такива на всички места, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия, това е начинът за контрол", каза още Рановски.

"От София до Перник е един от най-натоварените маршрути. Това е така, защото голяма част от жителите на Перник работят в столицата. Карането с поревишена скорост, карането в насрещното движение, неправилното изпреварване – това са самоубийства. Нарушения всеки може да направи по пътя, въпросът е до каква степен може да застрашаваш своя и живота на другите", добави комисар Рановски.

Той съобщи, че всяка седмица "Пътна полиция" хваща по 600 нарушители без книжки – или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване