09/12/15 12:30
(http://pik.bg)

Потоп удави Нощта на Пловдив

Потоп удави Нощта на Пловдив

Силен дъжд се намеси в дълго подготвяната програма на фестивала "Нощ/Пловдив" и промени сценария снощи. Вместо на 100 събития, хората търсеха начин да се приберат по домовете си, а подлези и улици се превърнаха в реки.

350 сигнала са получени от снощи до тази сутрин, 11 екипа на Противопожарна охрана продължават да работят по отводняването. Сред обектите, на които в момента се изпомпва вода, са филиалът на Техническия университет, избите на Областната администрация, търговски център Аримаг в "Тракия". Десетина коли са вадени от наводнените подлези. Сериозна помощ на пожарникарите са оказали доброволците от общинското формирование, информираха за БГНЕС от Противопожарната служба.

Наводненията са изцяло само в Пловдив, а извън него мълнии подпалиха покривите на къщи в град Съединение и селата Драгомир, Стрелци и Любен. На всички тези места помощта е стигнала навреме и са изгорели само покривни конструкции или части от тях. Към 10.30 часа тази сутрин Пловдив вече е само кален, но непроходими улици и подлези няма. Сигнали за наводнени помещения, обаче, продължават да идват. Довечера предстои втората нощ на отворените музеи и галерии, очаква се много от арт събитията, провалени заради нощта, да съберат своята публика. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване