09/12/15 09:54
(http://pik.bg)

Семейство чупи прозорци, за да се евакуира от пожар в хотел

Семейство чупи прозорци, за да се евакуира от пожар в хотел

В Гранд хотел „Банско” бе проявена престъпна небрежност към гостите на хотела при възникналия тази нощ пожар, каза по телефона за БГНЕС Пламена, която заедно със семейството си е била в горелия хотел. Четиричленното семейство благодари на Бога, че са оцелели. Те са били в стая на 4-я етаж, събудили са се от дима, изпълнил стаята.

„Ако не беше така, днес щяхте да пишете, че четиричленно семейство с две деца са загинали при пожар в хотел без пожароизвестителна аларма. А ако е имало такава, дежурният на рецепцията на хотела тази нощ не знаеше как се включва ръчно”, каза Пламена. Тя изрази своята благодарност към огнеборците от Банско, реагирали на подадения от тях сигнал на тел. 112, влезли с кислородни маски в задимената им стая и ги извели навън.

Оцелялото по чудо семейство благодари и на операторите от тел. 112, свързали ги с дежурния в Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград, който ги инструктирал как да действат в екстремната ситуация. Пожарът е тръгнал от третия етаж, с дим се напълнили намиращите се над него стаи с гости на хотела, които се наложило сами да се спасяват, промъквайки се през прозорците към покрива. Коридорите също били задимени. Оцелелите по чудо бяха категорични, че ще заведат дело срещу управата на хотела за преживения ужас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване