09/12/15 14:01
(http://pik.bg)

Управителка на фирма отива на съд за причинена смърт при професионална непредпазливост

Управителка на фирма отива на съд за причинена смърт при професионална непредпазливост

В петък Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Яна Иванова.

Тя е обвинена за това, че на 29.07.2013 г., в с. Долни Лозен в качеството си на управител на фирма „Техно Фактори“ ЕООД и работодател, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност е допуснала ползването на технически неизправна машина - бормашина. Това е довело до токов удар, причинил смъртта на Николай Трифонов. Бормашината на която работел Трифонов, била свързана към електрическата мрежа посредством тригнездов удължител, осигурен от Иванова.

Разклонителят, бил неправилно свързан с неизправна система за защита. Иванова не е трябвало да допуска да се използва. На практика, според прокуратурата това довело до отпадане на наличното предпазно зануляване на металните части на бормашината. При работа с бормашината е настъпил токов удар, който е довел до спиране на сърдечната дейност, дишането и в последствие смъртта на Николай Трифонов, който е работел с машината. По време на разследването са разпитани 12 свидетели, назначени са съдебно-медицинска и техническа експертиза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване