Тези, които имат инсталиран Google Wallet скоро ще получат ъпдейт, който ще трансформира приложението в Android Pay, съобщава Smartnews.bg.

Компанията пусна отделно приложение за Google Wallet, а програмите за лоялност и картите за подарък, които преди бяха налични в него, автоматично ще се прехвърлят към Android Pay.

С Android Pay потребителите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез смартфона си, а Googlе заяви, че постоянно ще добавя към списъка нови банки и съвместими кредитни и дебитни карти.

Android PayAndroid PayИзточник: SmartNews.bg

През следващите седмици ще бъдат включени и още партньори, които ще поддържат Android Pay.

За момента не е налична възможността за купуване в Android приложение чрез услугата. Опцията ще бъде пусната „по-късно тази година“, но Google не уточнява кога точно.

Подобно на Apple, Google използва токанизация при Android Pay, благодарение на което номерът на вашата разплащателна карта остава скрит от търговеца. Той вижда само автоматично генерирана поредица от символи, а важните данни се съхраняват в телефона ви.

При кражба на телефон, или загубата му, потребителите ще трябва да използват Android Device Manager, чрез който ще могат да открият или заключат устройството си, както и да изтрият данните от него.

Вижте още за Android Pay в Smartnews.bg.