09/13/15 10:51
(http://www.klassa.bg/)

БДЖ и „Сдружение Азбукари“ откриха Спартакиада за служителите на железниците и техните деца

 Задружните екипи на „Холдинг БДЖ” ЕАД и “Сдружение Азбукари“ подариха незабравим спортен празник на железничарите и техните деца. На стадион “Локомотив” в София се проведе Спартакиада на работещите в системата на БДЖ, а техните хлапета се включиха в състезания по футбол и бягане. Чрез провеждането на тази регионална Спартакиада, железопътният превозвач възстанови сътрудничеството си с Обединени спортни клубове „Локомотив”.

Красивите момичета на „Букварино“ и на компания "Лактима" се погрижиха за настроението на публиката. Децата на служителите на БДЖ участваха във викторини, танци и много забавни игри, подтикнати от кондуктор и фея от бъдещето. Те провокираха хлапетата да покажат знанията си в забавни игри с букви. Децата прескачаха въже и отговаряха на въпроси, свързани с българската история. Голям интерес предизвикаха подаръците за всяко дете - играта “Букварино” и детската карта “Обичай Родината”. „Холдинг БДЖ” ЕАД подсигури 80 комплекта от образователното помагало за децата. Така чрез социалната си политика железниците подкрепят създаването на модерна, патриотична класна стая в ОУ “Димитър Благоев” в град Велико Търново. От своя страна “Сдружение Азбукари” подари 80 образователни карти на България.

 

Приветствие към участниците в Спартакиадата отправи изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров. Той изрази удовлетворение от спортсменския хъс на присъстващите. Владимиров пожела на Азбукари дълголетно партньорство в социалните инициативи с БДЖ. „Нека чрез общи усилия да имаме повече успехи. Това не е първата ни проява, съвместно направихме щастливи много деца по повод 1 юни“, допълни още той.

 

„Надяваме се и за напред да имаме подобни спортни събития, които да радват децата и техните родители. Наша мечта е да създадем и футболен отбор от деца, който да наречем - Азбукарчета. Дано при следващи инициативи да вземем участие и на футболния терен“, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, която макар и символично даде началния пас в един от мачовете.

 

Михаела Христова, изпълнителен директор на “Лактима Балкан” заяви: „Днешният ден бе много емоционален, благодарение на общите усилия се стигна до реализирането на този спортен празник. Ние винаги сме отворени към подобни обществено полезни инициативи.“

 

Най-добре представилите се днес отбори и състезатели в индивидуалните спортове в различните дисциплини ще участват в националната Спартакиада, която ще се проведе на 17-и и 18-и септември в Паничище.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване