09/13/15 17:18
(http://www.dnevnik.bg/)

Водачът на "Ал Кайда" призова за нападения над Запада


Водачът на "Ал Кайда" Айман аз Зауахири прикани в аудиопослание младите мюсюлмани в САЩ и западните държави да извършват там нападения и призова за по-голямо единство между джихадистите, предаде Ройтерс.

"Приканвам всички мюсюлмани, които могат да навредят на страните от кръстоносната коалиция, да не се колебаят (да го сторят). Сега трябва да се съсредоточим върху това да пренесем войната в сърцето на домовете и градовете на кръстоносния Запад и главно на Америка", заяви Зауахири в качения днес в интернет запис, имайки предвид страните, влизащи в оглавената от Запада коалицията в Ирак и Сирия.

Главатарят на "Ал Кайда" призова мюсюлманските младежи на Запад да вземат пример от братята Царнаеви и Куаши, извършителите атентатите по време на Бостънския маратон и в редакцията на френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо".

Не е ясно, кога е направен записът, но споменаването в него на бившия водач на талибаните молла Мохамед Омар така, сякаш той е жив, подсказва, че аудиото е поне ат пруди два месеца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване