09/13/15 10:44
(http://www.klassa.bg/)

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович представя в България ползите от Европейския енергиен съюз

 Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, който отговаря за Европейския енергиен съюз, ще бъде на посещение в България във вторник, 15 септември, за да представи ползите, които инициативата ще донесе на страната и региона на Югоизточна Европа. София е следващата спирка в обиколката на г-н Шефчович в столиците на страните членки на ЕС за популяризиране на този основен политически приоритет на Европейската комисия в областта на енергетиката.

Заместник-председателят на Европейската комисия ще проведе срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Той ще говори пред депутатите от парламентарните комисии по енергетика и по европейски въпроси.

Г-н Шефчович ще участва и в конференцията "Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа" в "София Хотел Балкан", която ще събере политици, бизнесмени и експерти от региона с интереси в областта на енергетиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване