09/13/15 12:20
(http://pik.bg)

Петков: Политиката на поведение на АБВ в цялата страна няма да е политика на отрицанието

Петков: Политиката на поведение на АБВ в цялата страна няма да е политика на отрицанието

Нашата политика на поведение в цялата страна няма да е политика на отрицанието и критикарството, това не е нашият манталитет и образ, заяви в Сливен заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде  Радио „Фокус.

„Това сме го оставили на други политически субекти, които не бих искал да споменавам. Българинът се отврати от това по време на кампаниите политическите партии и кандидатите да се замерят с грозни оценки и квалификации”, коментира Румен Петков. Според него страната ни се нуждае от по-друга атмосфера, има нужда от по сериозни инструменти за граждански контрол на местното самоуправление, в това число и в Сливен.

„Сливен трябва да има друго място като средище, което да гарантира сигурност на инвестициите и като средище, което да гарантира спокойствие на инвеститорите, както и като средище, което да развива своето селско стопанство, както и спорта през призмата на държавното устройство. Сливен беше великолепен център на колоезденето, на парашутния спорт”, каза още Петков.

„Освен достъп до обществените поръчки гражданите трябва да имат възможност за достъп до технологията за вземането на решенията при провеждането на политика”, обясни Румен Петков. Според него гражданите трябва да знаят и че пряката демокрация е нещо, което не трябва да бъде заобикаляно в България. „Не трябва да се прави така, както направи президентът Плевнелиев с необоснован и немотивиран законопроект за референдум, а гражданите да имат възможност да участват в оформянето на приоритетите.

Тези приоритети трябва да бъдат предложени достатъчно мотивирано и аргументирано, иначе сме на път това, което президентът направи, да дискредитираме пряката демокрация в България по един много грозен начин. БСП веднъж го направи с референдума за Белене.

Посред зима изкараха 500 000 души, а след това заявиха: „вашият глас не ни интересува”. Въпрос на наша осъзната необходимост на ПП АБВ е пряката демокрация да е част от нашето ежедневие”, обясни Румен Петков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване