09/13/15 13:24
(http://www.klassa.bg/)

Прехвърлиха концесията на бургаските спирки от фирма на Красимир Гергов към Георги Агафонов

 Общинските съветници при втория си опит промениха концесията за 181 спиркозаслона

Концесията на спирките в Община Бургас минава от свързваната с Красимир Гергов„Пиеро 97“ АД към „Про комюникейшънс“ ЕООД, еднолична собственост на Иван Георгиев Агафонов, син на ексбанкера Георги Агафонов.

На днешното си заседание бургаските общински съветници подкрепиха докладната на администрацията и прехвърлиха концесията на 181 спиркозаслона към новата фирма.

Промяната се налага заради преобразуването на най-големия медиашоп в България. „Пиеро 97“ през юли промени името си на „Медикон Консулт“ АД, а веднага след това раздели активите си, остави лошите в това число кредит от 17 млн.лв. към фалиралата КТБ в старата фирма и ценните – концесионни договори в новата „Про комюникейшънс“ ЕООД. За да се прехвърли договора се изискваше и санкция от Общинския съвет. През юли заради слаба дисциплина в мнозинството, докладната бе отхвърлена (ВИЖ ТУК).

Пробив в работата на общинския съвет направи видният общественик и рекламен бос Милчо Добрев, който най-после получи думата и изрази становището си по докладната. Първоначално искането бе отхвърлено, но се наложи прегласуване, след което Добрев бе допуснат до трибуната на ОбС.

Когато през 2010 година се гласуваше концесията на спирките, още тогава  казах на общинските съветници, че не правят концесия на спирките, а на рекламата. Но тогава не ме послушаха и решиха да обслужат един олигарх. Проведоха конкурс, но точките, които предложиха не можеха да се покрият от бургаските фирми, те бяха избутани, за да дойде рекламната мафия. Ако трябва да се продължи концесията, то трябва да е чрез „Пиеро 97“ АД, а това дали едно перо е изкарано от една фирма към втора, към трета. Целта е ясна – да не си покрият дълговете към КТБ – към 17 млн.лв. В договора, който предлагат има пропуск, за който ако Асоциацията се хване тази концесия ще падне“, каза Милчо Добрев.

От администрацията на кмета Димитър Николов отчетоха, че ако не се прехвърли концесията към новата компания общината рискува да бъде изправена на съд. В момента за 181-те спирки на територията на Община Бургас „Пиеро 97“АД плаща 134 хил.лв.годишно, ангажира се да поддържа чистотата и доброто състояние на спиркозаслоните, както и осигурява минимум 10 % рекламна площ за нуждите Община Бургас
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване