09/13/15 17:42
(http://www.klassa.bg/)

ШОКИРАЩА ЖАЛБА НА РАЗУЗНАВАЧ ОТ „ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ“ КАК ПРЕСТЪПНО СЕ ДЕЙСТВА В „ХОЛДИНГ МВР“!

 Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е на път успешно да се включи в престъпния бизнес на управлявания от нея холдинг. Схемите дирижирани от Главния секретар Георги Костов са на път да оплетат в мрежите си и министърката. Въпреки нееднократните разкрития за извършвани престъпления и нарушения от ръководни служители на министерството под диктовката и със санкцията на Главния секретар, до настоящия момент Бъчварова сякаш се дистанцираше от тези безобразия и пазеше собственият си имидж, дори с цената на това да изглежда заблудена, неосведомена или некомпетентна за този пост.

За съжаление нещата напоследък се промениха и министърката вече е в играта и то на страната на подчинените и – Костов, Терзийски, Тенчо Тенев и сие, чиито действия са скандални и шокиращи.
Конкретният случай, който ни убеди в правотата на това твърдение е поведението на министър Румяна Бъчварова по повод на извършено престъпление от Христо Терзийски, Директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Неговите действия са ясно и точно изяснени в жалбата на Кирил Милачков Стоев, разузнавач от „Икономическа полиция“, която прилагаме, и която е адресирана и до Министъра на МВР. Няма да спорим за правната квалификация на деянието, дали е престъпление по служба, или се касае за склоняване към лъжесвидетелстване на подчинен служител, но при всички положения тези действия следва да са обект на прокурорска проверка.
За разочарование на всички трезвомислещи това не се случва, дори Терзийски не е отстранен от длъжност и той продължава да влияе на заявителя и на свидетелите, пред които са осъществени тези действия. Запознатите със случая твърдят, че основна заслуга за реакцията на министъра има Главния секретар Георги Костов, който в двучасов разговор е убедил Румяна Бъчварова, да не се дава гласност на случая и нещата да се уредят на „четири очи с прокуратурата“, за да се избегне проверката срещу Терзийски.
МВРПодобна е ситуацията и с проверката срещу неговия братовчед Тенчо Тенев, шеф на столичния КАТ. Проверката е за нарушение по служба, неправомерно изпращане на екипи, които да подсигуряват трасето на „Главния“ до кв. Люлин в столицата. Препращат я от една в друга дирекция, за да печелят време и нещата да се забравят. Накрая ще я изпратят и в Дирекция „Вътрешна сигурност“, от където да се произнесат, че няма нарушение и „нашият човек“ ще излезе чист, като сълза.
Министър Румяна Бъчварова е в час и с друга проверка – тази срещу Директора на ОД-МВР гр.Перник, Бучински. Той пък раздавал от служебните боеприпаси на нещастния Едвин Сугарев, който след като го ограбили, вече нямал с какво да стреля в квартала. Та, Бучински му дал малко от неговите, да си има човекът, какво толкова?!
По – добре „да се разберем с прокуратурата и този да не го закачаме“, защото е протеже на Георги Костов, а последният е участвал и в прикриването на продажбата на наркотици в столично училище от сина на Бучински, за което също ни стана ясно от коректни медии. Тук пак няма отговор от ръководството на МВР. Очевидно министър Бъчварова знае всичко това, но явно нищо в поверения и „холдинг“ не зависи от нея. Нищо очевидно не зависи и от Министър председателя Борисов. Накрая ще се окаже прав Главния секретар Костов, който твърди, че „Бойко стои прав пред Делян Пеевски и не смее да му противоречи“. Жалко за тази държава, а какво ли ни очаква още от тези управници…
МВРПри нашата проверка на фактите и обстоятелствата изложени в жалбата, която прилагаме се натъкнахме на неимоверна съпротива от всички нива в ръководството на МВР и поради тази причина печатите и регистрационните номера на документа, положени в министерството са заличени от нас. Това обаче не влияе на достоверността на информацията, а тя говори красноречиво за морала на ръководителите и зависимостите в „холдинга –МВР“. Дано не проговори същото и за Прокуратурата на Република България.

Христо Гоцев

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване