09/14/15 08:47
(http://www.dnevnik.bg/)

АБВ ще пише свой антикорупционен законопроект


Партията АБВ ще внесе свой проектозакон за борба с корупцията по високите етажи на властта, съобщи пред БНТ лидерът й Георги Първанов. Така той коментира отказа на подкрепа от страна на депутатите от АБВ за правителствения проектозакон, въпреки участието на политическата формация в правителството. 

"Антикорупционният закон е слаб, неработещ, а може би и вреден", каза Първанов и прогнозира, че ако бъде приет, новият антикорупционен орган ще бъде затрупан с анонимни сигнали. "Очаквам на следващия ден от приемането на закона 1000 доноса", поясни той и изрази надежда, че след три месеца, когато правителството възнамерява да внесе своя проект, "да сблъскаме нещата в реален дебат". 

Първанов очаква кандидатът на партията му за кмет на София Георги Кадиев да стигне до балотаж срещу кандидата на ГЕРБ и сегашен кмет Йорданка Фандъкова и това да направи изборите непредсказуеми. Определи го  като "преди всичко столичанин - и като поведение, и като компетентност."

Лидерът на АБВ съобщи, че в 40 общини партията му отива на избори заедно с БСП, но това е станало чрез съгласие на местните структури -  не заради "Позитано" (централата на БСП - бел. ред.), а въпреки "Позитано".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване