09/14/15 04:58
(http://www.klassa.bg/)

Американски боксьор стана руснак

 Американската боксова легенда Рой Джоунс-младши вече има руски паспорт. Звездата поиска да работи за развитието на бокса в Русия и още през август подаде молба за руско гражданство.

 

“Отговорихме на молбата за руско гражданство на Рой Джоунс-младши, роден на 16 януари 1969 година в САЩ. Президентът Владимир Путин подписа постановление и процедурата е завършена”, пише в съобщение на руското президентство.

 

Рой Джоунс има намерение да създаде цяла мрежа боксови академии. Първата от тях, която ще е под руски флаг, ще бъде открита на 10 октомври във Венесуела. Освен това ще има и мрежа от негови школи в Русия. “Позицията на Рой Джоунс е да сближи народите чрез спорта и особено - Русия и Америка”, каза мениджърът на спортиста Владимир Хрюнов.

 

В Русия боксьорът има сериозни планове. На 26 септември например той ще присъства в ролята на треньор на мача между Фьодор Чудинов и Франк Бульони в Лондон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване