09/14/15 16:45
(http://pik.bg)

Бежанци окупират Лъвов мост заради ведомствата, които се занимават с обработка за документи на чужди граждани

Бежанци окупират Лъвов мост заради ведомствата, които се занимават с обработка за документи на чужди граждани

В района на Лъвов мост има постоянно полицейско присъствие, а съвместно със Столична община е изградена и голяма зона за видео-наблюдение. Това каза старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, във връзка с убития вчера сирийски гражданин в центъра на София, предаде „Фокус”. 

На въпрос защо точно в този район има висока концентрация на мигранти, той отговори: "Практиката показва, че това е районът с по-висока концентрация на чужди граждани. За това има обективни причини - там са ведомствата, които се занимават с обработка за документи на чужди граждани. Там са Дирекциите "Миграция" и "Гранична полиция". Не без значение е и разположението на храмът, защото голяма част от тях са мюсюлмани. Като цяло това се обособило като център, където те могат да намерят комуникация с познати". 

Ст. комисар Маринов посочи, че ролята на полицията е само и единствено да не допуска нарушаване на обществения ред. "Там законно пребивават такива лица и полицията няма как да им ограничи правото на свободно придвижване. Там има полиция, защото искаме да гарантираме сигурността на гражданите, защото има много търговски обекти и се събират много хора", допълни старши комисар Маринов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване