09/14/15 22:21
(http://www.klassa.bg/)

БНТ и генерал с урок за „хибридна война“: Който гледа на Русия като на враг – ще страда

 Георги Кадиев няма шанс да бие кандидата на БСП Михаил Мирчев на изборите, защото социалистите не обичат предателите, казва още Бриго Аспарухов

На Русия не трябва да се гледа като на враг, който гледа така – ще страда. Българинът исторически е русофил. Русия е в нашите сърца. Русия е важен играч, който може да помогне в голямата игра – войната в Сирия и битката срещу тероризма, в решаването на бежанската криза. Това обяви като неизменна истина бившият шеф на разузнаването и експартиен секретар на 102 ППО при ПГУ на ДС ген. Бриго Аспарухов в ефира на БНТ.

Думите му звучаха като открит урок за „хибридната война“, а бившият разузнавач напомняше повече на съветски пропагандатор, отколкото на български патриот.

Аспарухов обясни, че в България дори и тези, които приказвали против Русия и се държали като русофоби, вечер в тоалетната четели „Правда“.

Генералът бе категоричен, че светът трябва да се примири с анексирането на Крим, както и със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики. А Европа и САЩ трябва незабавно да свалят санкциите срещу Русия, за да може да се постигне примирие в Сирия.

Америка забърка цялата каша в Близкия Изток и сега Европа трябва да изсърба попарата - сирийска бежанска вълна. Тези хора всъщност бягат от войната. Но дали знаят какво могат да си докарат американците с тази позиция, с която правят голям негативен компромис със Сирия, като поддържа сега ислямистите. Украйна ще ни се стори лебедова песен в сравнение с това, което ни очаква от Сирия. Жертвайки Европа с тези бежанци САЩ ще си докарат една вълна от антимериканизъм, която ще ги връхлети. Ако искат това да им се случи – да си мълчат и да се скатават. Само САЩ и Русия в пряк диалог могат да решат конфликта и да спрат бежанската вълна, посочи Аспарухов, признавайки де факто, че цялата кризисна ситуация с мигрантите е някакъв вид отмъщение заради санкциите срещу Кремъл.

Генералът предупреди, че Украйна, с помощта на САЩ и Европа готвят военен удар срещу самопровъзгласилите се Луганска и Донецка република. Те обаче няма да успеят, а ще се провалят.

Водещият по БНТ пък не постави нито един контра въпрос на генерала и съвсем угоднически го нарече „човек от българското задкулисие“, въпреки че Бриго Аспарухов винаги е настоявал, че той е играч на светло и няма нищо общо със задкулисните игри и договорки.

Генералът коментира и предизборната ситуация в БСП, която той определи като драматична, като подчерта, че темата Кадиев никога не е била генерален проблем за партията. По думите му в момента БСП пътува по тежкия път. Но бурята, която се разразила на последното заседание, му вдъхва оптимизъм. Аспарухов е категоричен, че в една партия трябва да се слуша ръководството, за да не настъпи анархия. 

Той посочи още, че оставката на Кадиев не била проблем на ръководството на социалистите, а на градската организация на партията. Според него въпреки амбициите му да изпревари техния кандидат на изборите за кмет на София – Михаил Мирчев, няма да успее, защото по принцип социалистите не обичат предателите, какъвто е Георги Кадиев в техните очи, коментира Бриго Аспарухов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване