09/14/15 14:03
(http://pik.bg)

В Плевенска област са готови за новата учебна година

В Плевенска област са готови за новата учебна година

Всички 114 училища на територията на Плевенска област са готови за началото на новата учебна година. Засега се закрива само едно училище – основното училище „Св. Св. Кирил и Методий" в село Тотлебен, където се закрива и детската градина. Само в две учебни заведения все още не са приключили ремонтите – в Математическата гимназия „Гео Милев" в Плевен и основното училище „Св. Св. Кирил и Методий" в село Търнене. Ремонтите обаче няма да попречат на нормалното начало на учебната година.

Всички учебни заведения в областта са получили нужната учебна документация, доставени са и безплатните учебници и помагала. Очакванията са учебната година да започне навсякъде нормално. С повече записани първокласници в сравнение с миналата година ще започне учебната 2015/2016 в област Плевен, съобщават от Регионалния инспекторат в Плевен. Засега записаните в първи клас в областта деца са 2395, а по традиция най-много - 1309 са в община Плевен. По официални данни на ГРАО обаче 2817 деца в Плевенска област, подлежат на обучение в първи клас е 2817. Това означава, че има още 422 незаписани деца. Най-вероятно тази статистика включва и децата, които са напуснали областта В цифрата на незаписаните обаче са включени и децата, които по една или друга причина са напуснали областта или дори страната.

Мерките преди началото на учебната година са съвместни с Регионалния инспекторат по образованието, директорите на училищата и детските градини, както и кметовете предприемат мерки за ограничаването на тютюнопушенето и употребата на алкохол. Заедно с полицията те са засилили контрола на питейните и увеселителни заведения с оглед спазването на забраната за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни и малолетни и ограничителния режим за посещения след определения час. Изготвени са графици за осигуряване на безопасността на децата през първия учебен ден и в рамките на акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” Засилени дежурства ще има освен в районите на учебните заведения и на рисковите кръстовища около училищата. В акцията са включени всички полицейски сили на територията на Плевенска област.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване