09/14/15 18:11
(http://pik.bg)

Валентин Радев: България трябва непрекъснато да показва на НАТО, че е лоялен член

Валентин Радев: България трябва непрекъснато да показва на НАТО, че е лоялен член

Има си процедури какво точно се прави от министъра на отбраната. Ако има заплаха за нашите съюзници се уведомяват самите те. Няма военна обстановка между България и Русия, категоричен е бившият зам.министър и депутат от ГЕРБ Валентин Радев в ефира на бТВ.

Колегите ни от НАТО са помогнали да вземем решението да се допуснат руските самолети, допълни той. Ние нямаме васално отношение към САЩ. Ние сме лоялни съюзници и ние трябва да го демонстрираме постоянно, както го правихме по времето на Варшавския договор. Трябва да си помагаме с Русия, защото 90% от нашето оръжие е руско, каза Радев.

Някои хора говорят прекалено рязко срещу Русия, това не е на добре, защото ние сме зависи от нея, заради нашето оръжие. Допълни депутатът. Ние охраняваме изключително добре границата на България, бежанците ни заобикалят и си признават, че не могат да влязат толкова лесно, както се случва през нашите съседи, категоричен е Валентин Радев. Не бива да забравяме, че наши съседи са приятелски държави с много бежанци в тях – Турция и Гърция, отношенията с тях трябва да се заздравяват, завърши бившият зам. военен министър.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване