09/14/15 18:00
(http://pik.bg)

Главният секретар на МВР Георги Костов: Заловихме престъпната група за контрабанда на цигари, която следим от три месеца

Главният секретар на МВР Георги Костов: Заловихме престъпната група за контрабанда на цигари, която следим от три месеца

Повече от три месеца следим престъпната група за контрабанда на цигари, която заловихме днес. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов на брифинг в село Локорско.

"Стигна се до изключително добре проведена реализация. Когато има желание, когато има необходимата подготвеност, колегите имат необходимата мотивация и успехите не закъсняват. Най-вероятно ще се стигне и до други лица. Каналът е строен и има определен елемент на трансграничност. Като държава си сътрудничим с близки наши съседи. Не означава, че са замесени и гранични полицаи, но не бих го изключил това на този етап", заяви Костов.

Той посочи, че ще има и допълнителни проверки по границата. "Като количество сме задържали и по-големи, но тук става въпрос и за доказателства за организирана престъпна дейност. Организираната престъпна група има и организатор, и изпълнители", поясни Костов.

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова обясни, че към настоящия момент се провежда реализация със съдействието на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, при която е бил задържан товарен автомобил с около 50 мастербокса цигари - различни марки. "По първа информация са без бандерол.

Предстоят множество процесуално-следствени действия. Към момента са задържани 5 лица, за които имаме информация, че работят като организирана престъпна група, занимават се с контрабанда на стоки", уточни тя. По думите й, предстоят разпити на лица и изземвания. "Те действат на територията на цялата страна. Имаме достатъчно данни, че се занимават не за първи път с такава дейност. Имаме информация, че са криминално проявени Марките на цигарите, доколкото видяхме, са македонски", допълни Попова.

Тя отбеляза, че е използвана тапа от червени чушки. "Първоначално са складирани цигари и отзад има тапа от червени чушки. Това е класическа схема на контрабанда. Камионът е преминал митническите проверки по надлежния ред", каза още Даниела Попова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване