09/14/15 19:00
(http://pik.bg)

Майката на пребития Еци: Никога няма да си простя, че го оставих

Майката на пребития Еци: Никога няма да си простя, че го оставих

Цигуларката Невена Велинска, чието дете бе жестоко пребито от „детегледачите" си, никога няма да си прости, че го е оставила на грижите на Александър и неговия приятел Патрик. „Винаги ще изпитвам вина. Огромна вина. Аз обичам - боготворя сина си. Той е свят и силен - аз съм грешна и по-слаба от него. Дано някой ден ми прости", казва тя в емоционално интервю за Мартин Карбовски, публикувано в сайта журналиста.

Музикантката продължава да се измъчва от вина, въпреки че 3-годишният й син Христо вече се е възстановил напълно. „Всичко това се случи, защото исках толкова много да родя това дете. И бях щастлива, когато го родих. Не се отказах от него, въпреки че съм музикант. Реших да го изхранвам с творчеството си, но ясно осъзнавах, че в моята родина това е невъзможно", споделя майката и се зарича никога повече да не оставя детето си само.

Добрата новина е, че малкият Еци, чиято драматична история просълзи цяла България, вече се държи като напълно нормално дете. „Еци е в много добро състояние, усмихнат и щастлив, обичащ и шеговит както преди, благодарение на всички лекуващи го медицински екипи от „Пирогов". Те го спасиха. Лекарите са Богове. Безкрайно им благодаря", споделя Невена. По думите й в началото тя била в такова състояние, че не успяла да запомни имената на всички положили усилия за спасението на детето й. Затова се въздържа от конкретни имена и благодари на всички. „Господ да ви благослови", обръща се тя задочно към тях.

Сега Невена се е посветила изцяло на сина си и се надява той бързо да забрави за упражненото върху него насилие. „Затова и не искам да говоря с медиите, нека ми простят. Разберете ме", умолява цигуларката, която се притеснява детето й да не изчете всичко написано по вестниците, след като порасне. Близки и приятели я пазели от журналистите, за да могат да живеят в спокойствие. „Живеем сред много любов и уют", отчита майката.

Цигуларката бе заплашена от това да й отнемат правата за отглеждане на детето. „Сега мога само да кажа, че от страна на всички институции видях разбиране, съчувствие и добронамереност. По този повод искам да благодаря на г-жа Матеева и нейния екип от отдел „Закрила на детето" в ДСП „Възраждане", за подкрепата и помощта им", казва още Невена.

На въпрос на Карбовски, от какво имат нужда в момента, майката на Еци отсича: „Имаме нужда от друга държава!".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване