09/14/15 04:51
(http://www.klassa.bg/)

Майчинството в Германия - 13 евро дневно

 В Германия обезщетението за бременност и раждане е 14 седмици - 6 седмици преди раждането и 8 след това. Докато е в отпуск по майчинство, жената получава по 13 евро на ден. Това е сумата, която се полага само на здравноосигурените жени. Останалите имат право на еднократна помощ в размер на 210 евро от провинцията, в която живеят.

 

В Германия служителите, излезли в болнични, продължават да получават заплатата си в продължение на 6 седмици. След този период болните вземат между 70 и 90 на сто от възнаграждението си от бюджета на здравноосигурителната каса. Тя обаче не изплаща обезщетение за едно и също заболяване за повече от 78 седмици в рамките на 3-годишен период. По данни на немската Агенция по заетостта всеки четвърти българин в страната получава обезщетение за безработица. Статистиката показва, че към май 2015 г. безработицата при българите в Германия е била 16,2%, докато при румънците -  6,4 на сто.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване