09/14/15 11:59
(http://pik.bg)

Министър Василева: Проектът в с. Яна е уникален

Министър Василева: Проектът в с. Яна е уникален

Проектът в с. Яна е уникален, защото е най-големият изпълнен успешно и в срок по ОП „Околна среда”. Инвестицията е на стойност 346 млн. лв. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на официалното откриване на завода за механично-биологично третиране в село Яна, район „Кремиковци”.

"Изключително важен е този ден за нас. Столицата има изградена най-модерната система за управление на отпадъците. Най-големият завод на Балканите", обясни Василева. Тя обясни, че това е инвестиция за близо 1,5 милиона жители.

„Изключително сложна инвестиция, която в пълна степен изпълнява ангажиментите на България и полага политиките за опазване на околната среда, осигурява добро качество на живот и здраве на хората", допълни министърът. "Всички хора, които желаеха, положиха усилия, труд и време, за да се случи проектът. Благодаря на всички. Изказвам огромната си благодарност на Йорданка Фандъкова и екипа й. Нека ни е честита новата придобивка", каза още Ивелина Василева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване