09/14/15 11:30
(http://pik.bg)

Над 4200 подписа за връщане на смъртното наказание събраха в Горна Оряховица и Велико Търново

Над 4200 подписа за връщане на смъртното наказание събраха в Горна Оряховица и Велико Търново

Над 4200 подписа за връщане на смъртното наказание са събрани във Велико Търново и Горна Оряховица. Това информира организаторът на подписката Петко Ганчев по време на провелия се днес протест пред Съдебната палата, предаде „Фокус”. Той обясни, че повечето от подписите са без ЕГН, тъй като хората се притесняват да предоставят личните си данни. „Аз им обяснявам, че по време на изборите на списъците фигурират всички лични данни. Човек с една камера може да заснеме всички данните за 20 секунди и да разполага с имената, адресите и ЕГН-тата на всичките 2000 жители на квартала”, посочи Петко Ганчев. Той съобщи, че във Велико Търново са събрани около 200 подписа, а в Горна Оряховица – около 4000. „Необходима е промяна. За това са виновни политиците, които заради гласуване на изборите дадоха стимул на едни хора, да правят по 5, по 10 деца, които са без образование, които не работят, които все пак трябва да ядат. Това изкривява нещата в цялата държава. Крайно време е да се спре. Хората трябва да живеят нормално в тази държава”, посочи Петко Ганчев. Той заяви, че е против делото срещу Илиян Здравков да се гледа на Кръстовден.

„Все още имаме надежда и вярваме, че ще Илиян Здравков ще получи справедлива присъда – доживотна без право на замяна. Според сега действащия закон това е справедливата присъда за извършването на такова тежко престъпление – убийство по особено жесток начин. На това се надяваме. Все още не губим надежда”, заяви първата братовчедка на Вероника Галина Крумова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване