09/14/15 05:00
(http://www.klassa.bg/)

Обновяват още 3 стари виадукта по аутобаните

 От пролетта трябва да започнат ремонти на поне още 3 виадукта в старата част на автомагистрала „Тракия” и един на „Хемус”, научи „Монитор”. Според шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар Лазаров по аутобана към Бургас трябва да се ремонтират поне още 2 виадукта близо Елин Пелин, които не са в добро състояние. Той смята, че това ще може да стане, ако се отпуснат пари от бюджета.

 

„По „Тракия” и за догодина ще останат да се ремонтират

 

още доста отсечки от старата част

 

на аутобана”, каза още Лазаров. „От тунела при Траянови врата до 61-и км настилката трябва да се обновява, защото е стара”, добави той. По думите му по същата причина да се полага нов асфалт и в участъка след Пловдив.

 

Пътният шеф припомни, че догодина ще бъде ремонтирано дясното платно в посока Варна на виадукта „Елешница” на автомагистрала „Хемус” „На съоръжението вече е направено обследване, но още не е изготвен още проект за самия бъдещ ремонт”, уточни той и увери, няма да има проблеми мостът да издържи и тази зима.

 

„През следващия строителен сезон ще трябва да се подмени настилката и фугите, защитаващи конструкцията им от вода на останалите съоръжения по „Хемус”, обясни Лазаров. „Други големи ремонти по тази част на автомагистралата догодина, освен втората част на виадукта при „Елешница” няма да отваряме”, прогнозира той.

 

Шефът на АПИ каза още за „Монитор”, че тазгодишните ремонти по „Тракия” и „Хемус” ще завършат до 1 ноември. „Целта ни е това

 

да стане до въвеждане на зимната поддръжка,

 

която започва в началото или в средата на ноември. Всички виадукти, по които в момента се работи също ще бъдат готови. Изключение прави този на 67-и км на „Тракия”. Там ремонтът е по-сложен заради подмяната на хоризонталната конструкцията на съоръжението. То ще бъде пуснато изцяло до края на годината”, допълни Лазаров.

 

По думите му известните на всички бабуни и кръпки по автомагистралата преди Пазарджик ще останат в историята още от тази есен. По „Хемус” ремонтите откъм Варна трябва да приключат най-късно между 1 и 15 ноември.

 

„Общата цена на всички тазгодишни ремонти, започнали през пролетта, заедно с виадуктите е 100 млн. лв. с ДДС, но не мога да кажа какви са точните стойности за отделните обекти. Най-скъпи са мостовете. Най-много пари ще отидат за този на 67-и км на „Тракия”, както и тези на 61-и, 63-и км и 77-и. Само лявото платно на виадукта на „Елешница” на „Хемус”, който сега се работи е някъде около 7 млн. лв.”, поясни Лазаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване