09/14/15 14:35
(http://pik.bg)

ПИК TV: Кристалина Георгиева: На 8-мо място сме по усвояване на евросредства

ПИК TV: Кристалина Георгиева: На 8-мо място сме по усвояване на евросредства

През последната година България постигна рекордно ниво на усвояване, откакто сме влезли в ЕС. На 8- мо място сме, бяхме на опашката от предпоследно място преди години. Това заяви заместник-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева при откриването на завода за механично-биологично третиране на отпадъци площадка „Садината”, в с. Яна, район „Кремиковци”.

Ще закрием наказателната процедура срещу страната ни, която се влачеше толкова много години, добави Георгиева.

Георгиева представи поздравления от председателя на ЕК-Жан-Клод Юнкер. „Ако той беше тук щеше да каже браво Бойко, браво Фандъкова, браво България. Той изпраща най-топлите си приятелски приветствия към премиера и към всички българи, много обича страната ни”, добави тя.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че днес е изключително важен и емоционален ден за всички. „София има изградена най-модерна система за управление на отпадъците, с която всички можем да се гордеем. Това е най-големият завод на Балканите. Този проект е уникален, защото е най-големият проект, изпълнен успешно и в срок по ОПОС. Тази инвестиция осигурява добро качество на живот и здравето на хората”, добави Василева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване