09/14/15 04:56
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът и Калина Симеонова с титла на тенис

 Премиерът на България Бойко Борисов и партньорката му Катина Симеонова са супершампионите на България в аматьорския тенис. Двойката спечели

 

най-големия турнир

 

за непрофесионалисти “ПИК Мастърс”. На финала на централния корт на Националния тенис център “Академик” в Борисовата градина те се наложиха над Ботьо Пеев и Венци Тодоров, които пък триумфираха в предишното издание на надпреварата.

 

Пеев и Тодоров стигнаха до сблъсъка с премиера и Симеонова, след като надиграха преди това Мартин Захариев и посланика на Китай Н. Пр. Уей Дзинхуа. Партньорката на каре на премиера, чието име се пазеше в тайна до последно, се включи в надпреварата по спешност, тъй като партньорът на Бойко Борисов Любослав Пенев получи разтежение преди старта на състезанието. Премиерът обяви, че посвещава победата на мъжкия национален отбор по тенис, който ще играе на кортовете на БНТЦ “Академик” следващия уикенд с Унгария за Купа Дейвис (неофициално световно отборно първенство) за влизане в Евро-африканската дивизия.

 

Победителите получиха купи, докато подгласниците

 

бяха отличени

 

с медали. За всяка двойка обаче имаше кошница със селектирани сладки изделия. Призьорите бяха наградени от издателя на ПИК Неделко Недялко, главният редактор на в-к “Стандарт” г-жа Славка Бозукова и главния редактор на агенция БЛИЦ Ивайло Крачунов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване