09/14/15 09:30
(http://pik.bg)

Протестиращ: Сметището край Пазарджик е като концлагера Дахау, защото трови хората постоянно

Протестиращ: Сметището край Пазарджик е като концлагера Дахау, защото трови хората постоянно

От утре започваме подписка, която ще бъде отнесена до Европейския съд по правата на човека за геноцида, на който е подложено село Капитан Димитриево и околните села от сметището. Това каза по време на протеста на сметището край Пазарджик Владимир Петров от Инициативния комитет, предаде "Фокус". "Хората, които минават от тук се възмущават и определят това място като концлагера Дахау, където са убивани хора. Тук ние сме убивани постоянно, защото децата се разболяват по-възрастните хора не могат да дишат, губим най-близките си хора, защото някой не си е свършил работата. Ние нямаме причина да спираме нещо ново, което ще бъде построено, но искаме това нещо да бъде спряно. Ако в срок от един месец сметището не бъде затворено, ние ще спрем движението по главния път Пазарджик-Пещера, каза също Владимир Петров.

По време на протеста на жители на село Капитан Димитриево сметището край Пазарджик продължава да пуши. Заради високото атмосферно налягане димът пада ниско и се стели край пътя и в посока към селото. Разнася се задушлива миризма. Боклуците от сметището са разстлани до пътя Пазарджик-Пещера. От дъжда край шосето има разложени отпадъци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване