09/14/15 09:40
(http://pik.bg)

Протестиращи: Ако сметището не бъде затворено ще занесем боклуците пред община Пазарджик

Протестиращи: Ако сметището не бъде затворено ще занесем боклуците пред община Пазарджик

Обещанията за затваряне на сметището край Пазарджик са от 11 години, каза по време на протеста на жители на село Капитан Димитриево Лидия Йорданова от протестиращите, предаде "Фокус". Сега вече има разрешение за изграждане на депо за твърди битови отпадъци, но до неговото приключване искаме незабавно да се затвори сметището, да не се карат боклуци тук, да се допускат само колите и работниците, да не се запалва сметището. Ние не искаме да минаваме през боклук, за да си отидем в къщи. Искаме да знаем защо това сметище не се затвори до сега. За това ще направим всичко възможно то да бъде затворено, каза също Йорданова. Тя допълни, че до окончателното приключване на работите по новото регионално депо, старото сметище ще бъде отворено до 2019 година.

За четири години колко деца още трябва да дадем в жертва? Сметището веднага трябва да бъде затворено, каза също Йорданова. Тя каза също, че запалванията са предимно умишлени. Нашите протести ще се разрастват. Ще обединим всички села наоколо, защото и те са потърпевши. Протестът ни не е политически. Ако нямаме отговор ще затворим пътя Пазарджик-Пещера. Ще отидем пред община Пазарджик и ще занесем боклуците там, за да минат, когато отиват на работа през нашите боклуци, тъй като ние минаваме през техните, допълни Йорданова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване