09/14/15 08:45
(http://www.cross-bg.net/)

Пушков счита за “несбъднати блянове” желанието на Порошенко да лиши Русия от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН

/КРОСС/ Председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков смята за “несбъднати блянове” желанието на президента на Украйна Петро Порошенко да лиши Русия от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН, предаде ТАСС, цитиран от “Руски дневник”. “Порошенко отива в страната на несбъднатите блянове – мечтае да лиши Русия от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН. Бан Ги Мун изключва такава възможност. Уставът на ООН – също”, пише Пушков в Twitter. На 11 септември украинският президент Петро Порошенко заяви на форума “Ялтенска европейска стратегия” в Киев, че Украйна възнамерява по време на 70-ата сесия на Генералната асамблея на ООН да повдигне въпроса за лишаване на Русия от правото на вето в тази международна организация. “Време е също така да обединим усилията си за реформиране и усъвършенстване на институциите и инструментите, които са предназначени да служат на принципите и нормите на международното право, такива като правото на вето на Русия в Съвета за сигурност на ООН”, каза той.
Публикувана на 09/14/15 08:45 http://www.cross.bg/rysiya-pravoto-veto-1480630.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване