09/14/15 17:02
(http://pik.bg)

С конни надбягвания и борби отбелязаха събора във Венец

С конни надбягвания и борби отбелязаха събора във Венец

С народни борби, конни надбягвания и фолклорни изяви на открита сцена премина традиционният  общински  събор - „Венец - 2015”. Той се проведе сред красивата природа на територията на Държавно ловно стопанство „Паламара”, съобщават от общинска администрация - Венец.

Традиционно се канят борци и  ездачи с елитни коне  от цялата страна, които представят пред населението истинска спортна надпревара за обявените награди. Като вид спорт борбата има дълбоки корени в традициите и бита на местното население, което ги съхранява  и предава на новите поколения.

Красивата природа в съчетание със слънчево време, превърнаха събора в истински празник за млади и стари, на който близки и приятели  се сбраха, за да отдадат почит на традициите и обичаите, да се докоснат до красотата на фолклорното богатство.

Участие в събора взеха читалищни групи от Община Венец, известният певец Фарук Йълмаз, неповторимата Димана, както и музикалната група „Йълдъзлар”.

Съборът бе организиран  от Община Венец и ДЛС „Паламара” и бе уважен от гости от съседни общини,  представители на различни институции и политически лидери.

Официални гости на събора бяха председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан, зам.-председателят на Движението Рушен Риза, депутати от Шуменски избирателен район и кметове на общини. Специален гост на събора бе директор на „Лукойл България” ЕООД Валентин Златев.

Поздравително слово към гостите на събора поднесоха Кмета на Община Венец Нехрибан Ахмедова и господин Лютви Местан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване