09/14/15 11:00
(http://pik.bg)

САМО В ПИК! "Виваком", "Мтел" и "Теленор" изтрещяха! Промоциите им на телефони излизат 10 пъти по-скъпо от тези в САЩ! Телекомите се гаврят с клиентите си!

САМО В ПИК! "Виваком", "Мтел" и "Теленор" изтрещяха! Промоциите им на телефони излизат 10 пъти по-скъпо от тези в САЩ! Телекомите се гаврят с клиентите си!

Мародерството от страна на мобилните оператори в България продължава да къса нервите и джобовете на хората.

Големите фирми, които лапат милиони левове на гърба на гражданите, нямат намерение да вземат пример от белите държави и да се държат коректно с клиентите си.

Проучване на ПИК показа поредната гавра на мобилен оператор с абонатите си. Ако във "Виваком" поискате да си вземете айфон или смартфон на промоция, Ви чакат невиждани приключения. Ако например абонаментния Ви план от 100 лева на месец е бил направен на 50 лева, защото са ви вързали с договор за 2 години, то Вие може да си купите телефон, но при условие, че месечната ви такса отново се увеличи на 100 лева.

Като се направи една проста сметка, излиза, че по този начин телефонът, който уж трябва да е на промоция, Ви излиза минимум 1000 лева. Доста хитро от страна на "Виваком" и доста неблагоприятно за клиентите на компанията.

"Какъв е този ужас", беснеят читатели на медията ни.

Проверка на ПИК установи, че едни от най-скъпите и луксозни айфони от моделите 6 и 6+ в САЩ струват най-много между 99 и 199 долара с абонаментен план. В България обаче, понеже стандартът на живот е много "висок", мобилните гиганти решават да ни дерат с цени, около 10 пъти по-скъпи от тези в "бедната" Америка.

Подобно на "Виваком", същата е ситуацията и в другите два големи оператора - "Мтел" и "Теленор". Те също цакат нагло клиентите си с цените на GSM-те.

ПИК ще продължи зорко да следи за безумията на българските телефонни фирми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване