09/14/15 16:06
(http://pik.bg)

Тираджии се оправдават, че не знаят откъде се качват бежанци, които возят

Тираджии се оправдават, че не знаят откъде се качват бежанци, които возят

Турски шофьори на камиони масово започнаха да прекарват бегълци у нас изкушени от високите тарифи за трафик на хора. Само за денонощие срещу 3-ма водачи на тирове Свиленградската районна прокуратура образува бързи производства за трафик на хора, съобщи Пловдивската апелативна прокуратура.

В ареста за по 72 часа са 53-годишният Мехмед Ч. и Захир Ч. на 50 години. Те опитали да преминат през контрола на ГКПП Капитан Андреево с по двама бегълци, които били скрити върху осите на гумите под ремакретата.

Реджеп Б. на 48 години пък качил 32-ма иракчани в товарния отсек на камиона, натоварен с врати за асансьори, генератори за ток и шивашки конци. След като газ анализаторът на пункта с Турция отчел високи стойности на въглероден двуокис, от помещението били извадени 10 мъже, 9 жени и 13 деца. "Товарих стоката от няколко места, не знам как хората са се озовали вътре", оправдал се трафикантът.

Нелегалните са били откарани в центъра за временно настаняване на МВР в Любимец. Някои от тях платили по 1000 евро за прехвърлянето.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване