09/15/15 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Oтложиха за ноември делото “Килърите”

 Варненският апелативен съд отложи делото срещу престъпната група на “Килърите” за 18 и 19 ноември. Основание за това бе молбата на адвоката на Петър Стоянов - Сумиста, който е бил призован по друго дело в Спе­циализирания наказателен съд в София и не дойде по същото време на заседанието във Варна. Защитникът обаче отнесе глоба от 100 лв.  заради несвоевременното подаване на молбата за отлагане на делото. Въпреки че е бил призован през юни т.г. на заседание в спецсъда за 14 и 15 септември, едва на 12 септември той уведомил с молба Апе­ла­тивния съд във Варна, че иска отлагане. Съдът ще изпрати и писмо до Варненската адвокатска колегия с искане за определяне на резервни защитници на подсъдимите Петър Стоянов и Георги Вълев.

 

Преди да насрочи датата за следващото съдебно заседание, съдебният състав се произнесе по исканията на Янко Попов и Георги Вълев за изменение на мерките им за неотклонение. Защитата на Попов е посочила влошеното здравословно състояние на подсъдимия, като сериозно основание за изменение на процесуалната мярка за принуда. Това обаче може да стане след изготвяне на тройна съдебномедицинска експертиза с участието на пулмолог и кардиолог. Варненският апелативен съд я назначи и разпореди експертите да се произнесат за здравето на подсъдимия, както и дали то позволява да присъства в съдебно заседание и да пребивава във варненския затвор. Ако вещите лица са готови със заключенията си преди датата на следващото съдебно дело, съдът ще се произнесе по изменението на мярката в закрито заседание.

 

Апелативният съд остави без уважение същата молба на бизнесмена Георги Вълев, който вече има влязла в сила присъда от 8 г. затвор за лихварство. Под­съ­димият поиска изменение на мярката заради възможността да работи в затвора. Прокуратурата обаче се противопостави, като изтъкна, че спрямо Вълев все още е висящо наказателното производство за 2 убийства, а освен това би могъл да се възползва от правото на домашен отпуск и да избяга от правосъдните органи. Апелативният съд реши, че няма пречка Вълев да търпи наказание “лишаване от свобода” в бургаския затвор и мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване