09/15/15 21:41
(http://www.klassa.bg/)

България ще получи € 6 млн. за млечния сектор

 България ще получи 6 млн. евро подкрепа за кризата в млечния сектор. Това стана ясно по време на неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Люксембург. Общият пакет, разпределен между страните членки, е в размер на 420 млн. евро.  ,,Изключително важен е фактът, че средствата не са от бюджета за кризи, а допълнителен ресурс, който трябва да подкрепи незабавно фермерите. Оценяваме, че част от предложенията, които направихме още през декември миналата година, когато поставихме въпроса с кризата в млечния сектор, ги виждаме отразени в пакета“, заяви по време на съвета министърът на земеделието и храните Десислава  Танева. Тя предложи за тези от мерките като обвързаната подкрепа за животновъдство, при които са минали всички проверки, средствата да могат да се платят авансово на 100% веднага след 16 октомври, а не след 1 декември.

 

От 1 септември тази година България има наложена пълна забрана от Русия за износ на растителни продукти, съобщи още министър Танева. “За нас в дългосрочен план е много важно веднага да се започнат разговори от Европейския съюз с Русия за отпадане на ембаргото. Колкото по-дълго продължава това ембарго, толкова по-големи биха били трудностите за нашите фермери и възстановяването на техните позиции на предишни пазари би било по-трудно“, подчерта още земеделският министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване