09/15/15 12:51
(http://pik.bg)

Внимание, шофьори! Измамници по магистралите край морето се правят на закъсали, предлагат фалшиви накити срещу пари

Внимание, шофьори! Измамници по магистралите край морето се правят на закъсали, предлагат фалшиви накити срещу пари

Измамници дебнат по магистралите край морето. Най-честа сцена на схемата е оживен път или магистрала. Виждате спрял в аварийната лента автомобил с жена и дете и мъж да маха на стоп. Спирате да помогнете и попадате в капана, разказва Нова.

„Те винаги разчитат на това, че хората са състрадателни и тръгнали на път. Всички се поставяме в ситуацията на другия и се стремим да помогнем“, коментира Ивана Милева, говорител на ОДП-Варна.

Измамниците са изпипали всеки детайл. Обикновено не говорят български. Дори регистрационната табела на колата е съобразена с езика, който говорят. В такава схема преди дни попада и нашият герой, който иска да остане анонимен. Мъжът в беда го заговорил на руски. За сумата от 100 лева мъжът предлага в замяна златен пръстен, който обаче в последствие се оказва фалшив.

От началото на годината във Варна има подадени жалби за две такива измами. При едната от тях извършителят е румънски гражданин. А експертите съветват да бъдем внимателни на пътя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване