09/15/15 12:49
(http://pik.bg)

Две училища в Каварна откриха учебната година с рок звънци

Две училища в Каварна откриха учебната година с рок звънци

От днес и в ОУ „Йордан Йовков“ в Каварна ще звучи рок музика, вместо традиционния училищен звънец, както вече трета година се озвучава СОУ „Стефан Караджа“.

Системата за музикално озвучаване ще направи учебното заведение по-атрактивно за учениците и педагозите, посочват от общинската администрация. Началото на учебните занятия ще започват с AC/DC – Thunderstuck, а краят им ще звучи с AC/DC -  T.N.T. Учениците от СОУ „Стефан Караджа“ също посрещат учебната година с нова придобивка – оборудван кабинет за чуждоезиково обучение с интерактивна дъска.

И двете нововъведения са осигурени чрез дарени средства от AES Geo Energy. Кметът на Каварна Цонко Цонев откри официално учебната година. Гости на тържествата за първия учебен ден бяха заместник-кметът Галя Иванова, Благовест Начев - изпълнителен директор на фирмата-дарител, представители на Общинска администрация и училищни настоятелства.

Община Каварна доказа, че за пореден път спомага за подобряване качеството на образование на учениците и модернизирането на учебните заведения, посочват от общинската администрация. И допълват, че общо 113 първокласници прекрачиха за пръв път училищния праг в общината.

Общият брой на учениците в общинските училища тази година е 1341. Седемте целодневни детски градини в община Каварна ще посрещнат общо 500 деца. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване