09/15/15 21:10
(http://www.klassa.bg/)

Девет деца от приемни семейства ще бъдат първокласници

 Девет деца от приемни семейства днес за първи път прекрачват училищния праг, благодарение на подкрепата, която получават от Националната асоциация за приемна грижа и Мтел.

Общо 111 са младежите от приемни семейства у нас, които тази година ще бъдат ученици. Те вече получиха от телекома комплекти с учебни принадлежности и ученическа раница, с които да посрещнат 15-и септември.

През изминалата 2014-та година Мтел дари над 90 000 лева за подобни инициативи като част от социалната си програма „Приеми бъдещето“. От началото на сътрудничеството си с Националната асоциация за приемна грижа компанията е подпомогнала децата от приемни семейства с над 240 000 лева.

Телекомът провежда и друга инициатива за популяризирането на дейността на Асоциацията за приемна грижа – от 11-ти септември всеки посетител в магазините на Мтел получава подарък учебна програма, в която се съдържа информация за приемната грижа. Освен това всеки, който поиска, може да подкрепи каузата в магазините на Мтел, като дари 1 лев за развитието на приемната грижа в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване