09/15/15 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Екостая на открито “построиха” родители в Шумен

 С екостая на открито посреща учениците си в първия ден на новата учебна година СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен. Средствата за зелената класна стая са събирани на благотворителни базари от училищното настоятелство, то реализирало и проекта за изграждането на обособения кът в част от училищния двор.

 

“Идеята се роди при обсъждане на педагогическия съвет, искаше ни се да направим мобилна сцена за изява на нашите ученици, сред които има деца от специализирани паралелки по хореография.” - разказа директорът на училището Албена Иванова-Неделчева.

 

За събиране на средствата родителите организирали базари с домашни лакомства, произведения на изкуството, децата пък продавали собственоръчно направени палачинки, безалкохолни коктейли и дори цели танци и музикални изпълнения. Впоследствие замисълът за мобилната сцена еволюирал до еко класна стая, която да може да се използва от всички специалности - от музикалните и хореографски паралелки, през художниците до езиковите класове. Сега под клоните на брезите и боровете могат да се провеждат открити уроци, камерни концерти, тържества и художествени пленери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване