09/15/15 14:11
(http://pik.bg)

Казанлъшките училища посрещаха първия учебен ден с много деца и добро настроение

Казанлъшките училища посрещаха първия учебен ден с много деца и добро настроение

С приповдигнато настроение започна първият учебен ден в училищата на територията на община Казанлък. Днес за първи път прагът на учебните заведения прекрачиха 725 първокласници. В очакване да влязат в класните стаи бяха и малчуганите от ОУ „Кулата“, където специален гост на тържеството тази година бе кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, съобщиха от общината.

На най-малките – първокласниците, тя пожела да бъдат устремени към знанието, да обичат и имат доверие в своите учители. Към по-големите ученици, учителите и родителите Стоянова се обърна с думите: „Днес водим за ръка нашите деца по пътя към знанието, голяма е отговорността на всички вас, които учите и преподавате тук, защото ОУ „Кулата“ е училището, в което са се обучавали много от управниците на нашия град.“ Пред събралите се в двора на учебното заведение тя съобщи и добрата новина, че училището е одобрено за цялостно саниране и през следващата година ще придобие напълно нов облик. От своя страна директорът на ОУ „Кулата“ Елена Христова също пожела спорна и успешна учебна година на всички ученици и учители. Поздравителен адрес по случай първия учебен ден изпрати заместник- министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, който е бивш възпитаник на ОУ „Кулата“. За доброто настроение на празника се погрижиха малките ученици от училището, както и формация „Балканика“. Сред гостите на тържеството в ОУ „Кулата“ бяха още общинският съветник от ПП ГЕРБ д-р Стефка Димитрова, директори на детски градини, учители и родители. Галина Стоянова бе гост и на откриването на новата учебна година в двора на ПГ „Иван Хаджиенов“ в града на розите. Тази година там своите учебни занятия ще започнат и учениците от ПМГ „Никола Обрешков“. Възпитаниците на математическата гимназия ще се обучават в изцяло обновен и ремонтиран корпус, част от ПГ „Иван Хаджиенов“. Кметът увери учениците и учителите, че няма да почувстват никакво неудобство от обстоятелството, че ще учат в сградата на професионалната гимназия. „Тук ще намерите нови приятелства и ще се научите да си помагате, продължавайте да бъдете еталон за добро образование и да сте емблемата на община Казанлък“, заяви Стоянова и благодари на екипа на Математическата гимназия за помощта, съвместната работа и разбирането.

Директорът на ПМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов също разсея всякакви притеснения относно целокупността на учебния процес, като сподели, че изминалата вече учебна година е била изключително успешна за възпитаниците на ПМГ-то: „Това е още едно доказателство, че неприятната случка с част от нашата сграда дори ни е стимулирала и направила по - сплотени и по – отговорни.“ Гости на първия учебен ден в двора на преотстъпеното крило на сграда на ПГ „Иван Хаджиенов“, където ще учат възпитаниците на ПМГ„Никола Обрешков“, бяха още общинският съветник от ПП ГЕРБ Мария Гинева и Донка Муканова - председател на училищното настоятелство. Тази година броят на учениците в общинските и държавни училища в Община Казанлък е 8 283. Учебният процес е обезпечен с педагогически и непедагогически персонал, осигурени са и медицински специалисти. По предложение на кмета на общината и след решение на Общинския съвет са утвърдени 52 маломерни и 12 слети паралелки в общинските училища основно по населените места на общината, чрез които се осигурява възможността учениците да посещават местните училища. Това ще гарантира безопасността им, спокойствието на родителите и добрата образователна подготовка. Създадена е необходимата организация за доставки на твърдо и течно гориво по детски и учебни заведения за началото на отоплителния сезон. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване