09/15/15 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Крим става Бевърли Хилс

 Властите в Крим се заканиха да превърнат полуострова в аналог на американския Бевърли Хилс, заселвайки го със световноизвестни хора, информира вчера НТВ. В открито обръщение ръководителят на региона Сергей Аксьонов кани всички желаещи чужди представители на изкуството, шоубизнеса и спорта да отидат да живеят в Крим.

 

“Ако уважаемите знаменитости поискат да се обосноват тук, ще им помогнем с купуването на имоти и получаването на документи за постоянно местожителство”, заяви Аксьонов, цитиран от в. “Известия”. Местните власти дори обещават безплатна земя на звездите, които се съгласят да рекламират полуострова по света. Ръково­дителят на Евпатория Андрей Филинов обясни, че световните знаменитости ще си съседстват с руски звезди като актьора Михаил Боярски, певеца Дмитрий Харатян, тенесистката Мария Ша­­ра­пова, писателя Виктор Еро­феев. Кметът на Ялта пък на­­мекна за възможността да бъде определен специален участък за “компактно заселение” на звездите по подобие на луксозния квартал в Бевърли Хилс.

 

Поканата на властите на Крим е свързана с нарастващото напоследък количество западни звезди, които искат да получат руско гражданство. Освен Жерар Депар­дийо, руско гражданство с указ на президента Владимир Путин получи и американската легенда на бокса Рой Джонс. В края на август полуострова посети княз Дмитрий Романов, който заяви, че с удоволствие би се преместил от Дания в Крим. Миналата седмица с частна визита там беше и бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който в Севастопол се срещна със своя отколешен приятел Владимир Путин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване