09/15/15 18:47
(http://pik.bg)

Наглост! Строителна фирма разсипа бетона по улица във Варна! Никой не го почисти

Наглост! Строителна фирма разсипа бетона по улица във Варна! Никой не го почисти

Бетон е разлят по ул. „Д-р Любен Каравелов“, която е основния път към кв. „Бриз“, сигнализира Петел.бг. На нея има строеж, заради който явно е минала бетонобъркачка, но след като бетонът се е разсипал по улицата, никой не се е заел да го почисти.

„Не стига, че пътят там е толкова тесен, че колите едва се разминават, ами сега съвсем не може да се мине. Нито майки с колички, нито пешеходци. Да не говорим, че и са паркирали там автомобили, което съвсем затруднява движението“, възмущава се варненец. В наредбата за опазване на обществения ред е посочено, че превозът на строителни материали става само с:

„Превозни средства снабдени с контейнери или добре уплътнени каросерии и здрави покривала по определен от община Варна маршрут“.
Това предполага извозването да става без замърсяването на улиците и околната среда.
Ако все пак бъдат разпилени строителни материали някъде по пътищата, задължение на шофьора е те да бъдат почистени, заяви Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността.
Глобата за такъв тип нарушение е в размер на 250-500 лв.
„При извършване на строителна дейност за реда и чистотата на строителната площадка и прилежащите й части от тротоара, уличното платно и строителната техника отговарят възложителят, строителят, проектантът, консултантът, техническия ръководител и доставчикът на машини, съоръжения и технологично оборудване, извършващи строежа до предаване на обекта на законните му собственици“, е посочено още в наредбата за опазване на обществения ред.

В този случай кой и дали изобщо някой ще бъде глобен остава загадка. Но със сигурност щеше да е по-лесно бетонът да бъде изчистен, докато е пресен, за да не се налага къртене, след като засъхне.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване